KL: 52 kommuner har haft positiv vækst siden finanskrisen

Del artiklen:
(ARKIV) De fleste kommuner oplever fremgang, men mange kæmper fortsat efter finanskrisen. skriver KL's nyhedsbrev Momentum. En fordel at have en stor virksomhed inden for kommunegrænsen, som NOvo Nordisk i Kalundborg. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix)

Væksten i kommunerne er fordelt meget ujævnt, viser en særkørsel af udviklingen i BNP pr. indbygger i landets kommuner. 52 kommuner har haft en positiv vækst siden finanskrisen i 2008, mens otte kommuner har vendt en negativ vækst op til finanskrisen til en positiv.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Det er kommunerne Kerteminde, Kalundborg, Lemvig, Roskilde, Sorø, Frederiksberg, Tårnby og Syddjurs, der har vendt udviklingen fra negativ til positiv, og Momentum har spurgt i Kerteminde og Kalundborg, hvad årsagen er til den positive udvikling. Det handler om hurtig sagsbehandling, hjælp med rekruttering af den ønskede arbejdskraft til virksomhederne og særlig gode forhold for tilflyttere, der skal arbejde i byen.

Der er flere Danmarkskort i analysen, der også kan downloades i excel.

Læs den her: Kerteminde og Kalundborg har vendt væksten fra minus til plus

hsk