Mette Frederiksen (S) i økonomiforhandlinger med støttepartier

Del artiklen:
Mette Frederiksen og Nicolai Wammen fra Socialdemokratiet ankommer til regeringsforhandlingerne om økonomi på Christiansborg. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Økonomiforhandlingerne er i gang mellem en måske kommende statsminister og hendes støttepartier. Mette Frederiksen (S) skal få enderne til at mødes mellem Radikale, der vil have et større arbejdsudbud, og Enhedslisten og SF, der afviser Radikales forslag om at sænke beløbsgrænsen for ikke-vestlig arbejdskraft.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Kort før frokost kom Pernille Skipper (EL) ud fra Landstingssalen og erklærede, at det er ‘no go’ at lave arbejdsudbudsreformer.

“Reformer af arbejdsudbuddet betyder på Christiansborg-sprog, at man letter skatten på de højeste indkomster eller slår på nogle af de mennesker, som er uden for arbejdsmarkedet. Det er no go for Enhedslisten.!

“Vi skal ikke have flere af de reformer, som har været de sidste mange år, hvor mennesker, som er syge eller uden arbejde, bliver jagtet og pisket og trykket på pengepungen samtidig med, at der bliver skattelettelser for milliarder til dem, som i forvejen har meget,” sagde Skipper til Ritzau.

SF’s Pia Olsen Dyhr gik til forhandlinger klokken 12 og sagde inden om De Radikales krav om en lavere beløbsgrænse, der skal give udenlandsk arbejdskraft lettere adgang til det danske arbejdsmarked:

“Hvis De Radikale tror, at det eneste man kan gøre er at hente folk til Danmark for at arbejde for en meget lav løn, så kommer vi ikke langt. Men lad os se, om vi ikke kan finde en løsning.”

Klokken 15 kommer Radikale Venstres leder Morten Østergaard med krav om reformer, der skal øge arbejdsudbuddet og et større råderum.

Mette Frederiksen sagde forud for dagens forhandlinger, at det bliver lettere at forhandle økonomi end udlændingeområdet.

“I dag handler det om at føre en ansvarlig økonomisk politik og få et løft af velfærden, sagde Mette Frederiksen til Ritzau.