Fakta: 60 procents forskel i fald i antal kontanthjælpsmodtagere i kommunerne på ti år

På ti år er gruppen af kontanthjælpsmodtagere faldet med 35 procent på landsplan. Der er stor forskel på faldet i kommunerne. Fra 4,5 procent i Brøndby på Københavns Vestegn til over 65 procents fald i de nordsjællandske kommuner Solrød og Allerød – og på Bornholm. 

Af Helle Schøler Kjær, helle@nb-medier

Der er stor forskel på, hvor meget antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldet i de enkelte kommuner. 16 kommuner har bragt antallet ned med 50 procent, mens tre kommuner har under ti procent færre kontanthjælpsmodtagere i marts 2019 end ti år før. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, som også viser at at antallet af kontanthjælpsmodtagere nu er det laveste i ti år.

Se din kommune på kortet og se alle kommuner i tabel nedenfor.

Det er bl.a. forskel på væksten i de enkelte områder, der har betydning for faldet i kontanthjælpsmodtagere, siger professor i kommunaløkonomi Kurt Houlberg. Læs mere i denne artikel:

Professor: Væksten har ændret rammevilkår for kommunerne