Fakta: 60 procents forskel i fald i antal kontanthjælpsmodtagere i kommunerne på ti år

Del artiklen:

På ti år er gruppen af kontanthjælpsmodtagere faldet med 35 procent på landsplan. Der er stor forskel på faldet i kommunerne. Fra 4,5 procent i Brøndby på Københavns Vestegn til over 65 procents fald i de nordsjællandske kommuner Solrød og Allerød – og på Bornholm. 

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Opdatering 20.6. kl. 13:30: En læser gjorde opmærksom på, at uddannelsesydelsen, som trådte i kraft i 2014, (selvfølgelig) skal tælle med for at få sammenlignelige tal mellem 2009 og 2019. Kort og tabel med begge ydelser kan nu findes i denne artikel: Stor forskel på udvikling i kontanthjælp og uddannelsesydelse over 10 år i kommunerne

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Der er stor forskel på, hvor meget antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldet i de enkelte kommuner. 16 kommuner har bragt antallet ned med 50 procent, mens tre kommuner har under ti procent færre kontanthjælpsmodtagere i marts 2019 end ti år før. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, som også viser at at antallet af kontanthjælpsmodtagere nu er det laveste i ti år.

Se din kommune på kortet og se alle kommuner i tabel nedenfor.

Det er bl.a. forskel på væksten i de enkelte områder, der har betydning for faldet i kontanthjælpsmodtagere, siger professor i kommunaløkonomi Kurt Houlberg. Læs mere i denne artikel:

Professor: Væksten har ændret rammevilkår for kommunerne