København samler seks jobcentre i én bygning i Valby

København åbner Danmarks mest moderne jobcenter i Valby. Det bliver indviet fredag af beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), - efter NB-Beskæftigelses deadline. (Foto: Liselotte Sabroe/ Ritzau Scanpix)

Seks tidligere jobcentre, der var spredt ud over København, bliver nu samlet under ét tag i Valby, hvor 2500 københavnere forventes at møde op hver dag, skriver Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning i en pressemeddelelse.

Det glæder beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) at kunne give københavnerne og medarbejderne de bedst mulige rammer til den fælles opgave at få flest mulige ledige i job og uddannelse.

“Jeg er glad for, at vi nu byder københavnerne indenfor i topmoderne og indbydende rammer. Jeg er overbevist om, at de dygtige medarbejdere får gavn af at rykke ind i samme hus, fordi de får bedre mulighed for at udveksle erfaringer og sparre med hinanden,” siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Borgerne indretter jobcenter

Som led i indretningen af jobcentret har forvaltningen holdt fokusgruppemøder og lavet interview med 70 ledige københavnere. Medarbejderne blev også taget med på råd, da jobcentret på Gammel Køge Landevej skulle indrettes, om alt fra vente-områder og vejvisning til skilte og udsmykning på væggene.

Samtalerummene er indrettet således, at borgeren og jobkonsulenten sidder ved siden af hinanden under samtalen, så borgeren kan se, hvad der bliver skrevet ind i journalen. Der er loungeområder, som giver plads til at lave gruppearbejde for kursister, og der er telefonrum, hvor man kan tale i fred, skriver Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen.

Fakta:

  • Det er de nuværende jobcentre på Skelbækgade, Baldersgade, Nyropsgade, Sundholmsgade, Teglværksgade og Hejrevej, der flytter sammen i Jobcenter København på Gammel Køge Landevej 43 i Valby.
  • Cirka 900 medarbejdere bliver fordelt på 33.000 kvadratmeter.
  • 80.000 ledige københavnere vil i løbet af et år bruge Jobcenter København i Valby, hvor der vil blive afholdt 200.000 samtaler om året.
  • 2.500 borgere vil komme på Jobcentret på Gammel Køge Landevej om dagen, enten for at deltage i kurser i blandt andet at skrive CV og ansøgninger eller fordi de skal til en samtale.
  • Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning kommer til at spare op mod 22 mio. kroner i drift om året ved at flytte jobcentrene sammen. Penge, der i stedet kan gå til kerneopgaven med at få ledige københavnere i job og uddannelse.

Kilde: Pressemeddelelse fra Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Jobcehsk