Fakta: Så stor en andel har været på kontanthjælp i mere end 10 år

Del artiklen:
(ARKIV) Over 8.000 havde i maj sidste år været på kontanthjælp i over ti år. (Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix)
I København har 14 procent været på kontanthjælp i mere end ti år. I Allerød og Odder, på Samsø og Ærø var det nul, både i antal og procent. Se tal for alle kommuner i den seneste opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet. 

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Mens København ligger i toppen med 14 procent, der har været i kontanthjælpssystemet i mere end ti år, følger Brøndby efter med 10 procent og Glostrup og Odense med ni procent. I fire kommuner er der ikke nogen, der har levet af ydelsen i over ti år. Det er Allerød, Odder, Samsø og Ærø, og en lang række andre kommuner har også ganske få på virkelig langvarig kontanthjælp.

Det er interessant, at mens de de fire største byer er blandt de 25 kommuner, der har flest på kontanthjælp i over ti år, så fordeler de sig alligevel forholdsvis forskelligt. Mens Odense altså har en stor andel på kontanthjælp, hele ni procent, har Aalborg syv og Aarhus kun seks procent, der har været på den – i princippet midlertidige – ydelse i over ti år.

!function(){“use strict”;window.addEventListener(“message”,function(a){if(void 0!==a.data[“datawrapper-height”])for(var t in a.data[“datawrapper-height”]){var e=document.getElementById(“datawrapper-chart-“+t);e&&(e.style.height=a.data[“datawrapper-height”][t]+”px”)}})}();!function(){“use strict”;window.addEventListener(“message”,function(a){if(void 0!==a.data[“datawrapper-height”])for(var t in a.data[“datawrapper-height”]){var e=document.getElementById(“datawrapper-chart-“+t);e&&(e.style.height=a.data[“datawrapper-height”][t]+”px”)}})}();