I nogle kommuner er hver tredje offentligt forsørget – i andre er det kun hver tiende

Del artiklen:
Danmark er stadig meget skævt, hvis man ser på andelen af offentligt forsørgede. Og selvom mange yderkommuner oplever fald over gennemsnittet, så er der stadig kommuner, hvor hver tredje er på offentligt forsørgelse. Se tallene for alle kommuner her.

Af Arne Ullum, [email protected]

Selvom andelene af 16-64 årige på offentlig forsørgelse falder hurtigere i mange yderkommuner, så er der stadig meget store geografiske forskelle i Danmark.

I Lolland kommune er hver tredje på offentlig forsørgelse, mens det kun er hver tiende i en række nordsjællandske kommuner. Det viser de nyeste tal for offentlig forsørgelse, som Danmarks Statistik offentliggjorde i dag.

Danmarkskortet viser meget klart, at der er en næsten entydig sammenhæng mellem en kommunes afstand fra de største byer og andelen af offentligt forsørgede. Og selvom mange yderkommuner oplever større fald i andelen af offentligt forsørgede end bykommunerne, så er der stadig meget lang vej til blot nogenlunde geografisk balance.

Samtidig er det påfaldende, at en række yderkommuner i relativ stor nærhed til de store byer som Lolland, Norddjurs, Faaborg Midt-Fyn og Frederikshavn Kommuner oplever fald i andelen på offentlig forsørgelse under landsgennemsnittet.