Podcasts: Paradigmeskifte i jobcentrene

Del artiklen:

Der investeres i sagsbehandlere og ledige i kommunerne i disse år. Og pengene kommer så rigeligt tilbage, melder kommunerne, for de langvarigt ledige får job og udvider arbejdsstyrken. Tag en pause fra familien og lyt til NB-Beskæftigelses podcasts om forandringerne. 

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Året går på hæld, og lige om lidt lukker kommuner, jobcentre og Folketing ned for julen og nytåret. Det samme gør NB-Beskæftigelse, men her på falderebet genudsender vi fire podcasts til de fredelige juledage.

Flere sagsbehandlere får flere i arbejde

Den mest lyttede podcast er interviewet med Jens Folman, arbejdsmarkedsdirektør i STAR’s Region Øst. Han lagde anbefalingerne fra STAR klart ud: Vi ved, hvad der virker i beskæftigelsesindsatsen, sagde han, og nævnte bl.a. flere sagsbehandlere. Udgangspunktet for interviewet var et seminar om produktivitetsstyring og kvalitet i samtalen, og ja, det er nørdet, som Folman skrev på LinkedIn.

 

Sagsbehandleren skal tro på, at den ledige kommer i arbejde

Charlotte Liebak Hansen, forskningschef ved Væksthusets forskningscenter, gav gode bud på, hvordan kommuner uden de store budgetter, kan komme i gang med forandringerne. Hun gennemgår i denne podcast de vigtigste resultater af beskæftigelsesindikatorprojektet. Det halt afgørende er, at sagsbehandleren virkelig tror på, at den ledige borger kan komme i arbejde, siger hun:

 

Fleksjob er med til at udvide arbejdsstyrken

1200 fleksjobbere var i arbejde i Hjørring Kommune i begyndelsen af november, fortæller Leif Johannes Jensen, økonomi- og arbejdsmarkedsdirektør i Hjørring. De bestrider det, der svarer til 400 fuldtidsjob. Det tjener de og kommunen penge på, og derfor skal de tælle med, når det gøres op, hvor mange borgere kommunerne får i arbejde, mener Leif Johannes Jensen. Denne udgave er redigeret ift. første udgivelse.

 

Økonomi, værdier og styring går hånd i hånd i ny beskæftigelsesindsats

Det absolut længste interview i denne sæson: Jørgen Skovhus Haunstrup, beskæftigelseschef i Silkeborg Kommune. Silkeborg har overskud på investeringer i beskæftigelse. Det betyder til gengæld, at de ikke ligger i toppen, når det f.eks. gælder at få færre borgere på sygedagpenge. I Silkeborg er det job, der tæller, og ikke at flytte borgere rundt mellem kasserne, siger Jørgen Skovhus Haunstrup, beskæftigelseschef i Silkeborg. Denne udgave er redigeret ift. første udgivelse.

 

 

 

 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her