Podcast: STAR kommer med klare anbefalinger til kommunerne om beskæftigelse

Del artiklen:
Det betyder noget, hvor mange sager, den enkelte sagsbehandler har i jobcentrene, siger Jens Folman, der er arbejdsmarkedsdirektør i STAR's Arbejdsmarkedskontor Øst

Antallet af sagsbehandlere har betydning for, om udsatte borgere på overførselsindkomst kommer i arbejde, siger Jens Folman, der er arbejdsmarkedsdirektør i STAR’s Arbejdsmarkedskontor Øst. Og det er kun en af de anbefalinger, som styrelsen nu går klart ud med til kommunerne. Hør ugens podcast med Jens Folman

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

“Vi ved, at sagsbehandleren virker”, siger Jens Folman, arbejdsmarkedsdirektør i STAR’s Arbejdsmarkedskontor Øst, til NB-Beskæftigelse. “Det gør en forskel, hvordan sagsbehandleren virker over for borgeren. Og så ved vi, at virkeligheden virker. Det her med at komme ud på en virksomhed så hurtigt som muligt, det virker også. Og så er vi begyndt at bevæge os ind på nogle områder, hvor vi traditionelt ikke har været inde. Vi tør også sige åbent nu, at case-load virker. Altså, har du alt for mange sager som sagsbehandler, jamen så kan du ikke levere den samme indsats, som hvis du har et lavere sagstal.”

Det er erfaringerne fra projekter som JobFirst og Flere skal med, der får Jens Folman til at udtale sig så sikkert om, hvad der virker ift. at få udsatte borgere tættere på arbejdsmarkedet.

Produktionsstyring helt afgørende for kvalitet i samtalen

Men podcasten starter et helt andet sted.

For et par uger siden arrangerede STAR’s Arbejdsmarkedskontor Øst et seminar for jobcentrene i hovedstaden og på Sjælland om produktionsstyring og kvalitet i jobcentrenes samtaler med ledige borgere. Jeg ringede til arbejdsmarkedsdirektør Jens Folman og bad ham forklare, hvordan de to ting hænger sammen. Man kan ikke lave kvalitet uden styring, siger Jens Folman i denne podcast. For ham er kvalitet de resultater, der opnås, – altså om borgeren kommer tættere på beskæftigelse. Og her bruger STAR også resultaterne fra Væksthusets beskæftigelsesindikator projekt og kommer som noget nyt med klare anbefalinger til kommunerne.

I ugens podcast understreget Jens Folman vigtigheden af at koble kvalitet og målrettethed i samtaler med udsatte borgere med produktionsstyring af hele beskæftigelsesområdet. Og man skal ikke tro, at regelforenkling kommer til at betyde mindre styring, siger han. Lyt til podcasten og hør mere.

 

 

 

 

 

 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her