Podcast: Fleksjob skal med i benchmark

Del artiklen:
Leif Johannes Jensen, Hjørring, vil have fleksjob med i vurderingen af kommunernes indsats med at få mennesker på overførselsindkomster i arbejde. (Foto: NB-Beskæftigelse)

Beskæftigelseschef i Hjørring Leif Johannes Jensen forstår ikke, hvorfor fleksjob ikke tæller med i benchmark af kommunernes beskæftigelsesindsats. Han uddyber sin kritik af både Beskæftigelsesministeriets og VIVE’s benchmark i denne podcast.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Af Helle Schøler Kjær

Leif Johannes Jensen har tidligere kritiseret Beskæftigelsesministeriets benchmark, som man kan læse ved at følge links nedenfor. I podcasten giver han et overblik over, hvordan Hjørring Kommune har øget arbejdsstyrken ved at satse massivt på at få fleksjobbere i arbejde. Samtidig kritiserer han både VIVE og Beskæftigelsesministeriet for at undlade at tælle fleksjob med i den aktive arbejdsstyrke.

Rettelse: I interviewet citerer jeg formanden for 3F Skagerak Frank Tronborg for at sige, at fagforeningen i oktober havde 20 fuldtidsledige. Det var i juli måned. I oktober udbetalte 3F Skagerak dagpenge til i alt 338 medlemmer, hvoraf 60 fik fuld sats, mens de øvrige var imellem job bl.a. på grund af sæsonudsving i fiskeindustrien.

Links til nogle af de tidligere historier om benchmark:

Debat: Både ministeriets og VIVE’s benchmark placerer fleksjob forkert 

Hjørring Kommune sparer 40.000 kroner pr fleksjob om året

Baggrund: Da fleksjob gik fra aktiv til passiv i vurdering af kommunerne

Minister på KL topmøde: Jeg har hørt kritikken af benchmark

Læs beskæftigelsesministerens svar på kritik af benchmark

 

 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB Beskæftigelse i 4 uger gratis og få adgang med det samme

Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her