Stadig lang vej før antallet i kontanthjælpssystemet når ned på 2008-niveau

Der er i dag 30.100 færre på kontanthjælp end da antallet toppede i april 2016. Men der er stadig omkring 30.000 flere på kontanthjælp end lige før finanskrisen brød ud i 2008. Se tallene for alle kommuner her.

Af Arne Ullum, [email protected]

Der er i dag 30.100 færre på kontanthjælp, end da antallet toppede i april 2016. Men der er stadig langt ned til niveauet i 2008, hvor der var over 30.000 færre på kontanthjælp sammenlignet med i dag.

“Udviklingen kommer samtidig med, at kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen er blevet indført den 1. april 2016. Kontanthjælpsloftet sikrer, at man får mere ud af at arbejde end at være på kontanthjælp, og med 225-timersreglen stilles der krav om, at man står til rådighed, hvis man kan arbejde. ,” siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse, hvor han dog også erkender, at de gode økonomiske konjunkturer spiller ind.

Store forskelle mellem kommunerne

Selv om beskæftigelsesministeren glæder sig over, at “væksten har godt fat i alle dele af landet,” så viser de kommunefordelte tal store forskelle