FAKTA: Kommuner laver alt for få samtaler med ledige. Se din kommune her

Del artiklen:

Hillerød, Næstved og Lejre Kommuner er indkaldt til samtale af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen. De har kun gennemført omkring 35 procent af de lovpligtige samtaler, som arbejdsløse skal have i de første måneder af deres ledighedsperiode. Se tallene for alle kommuner.

Af Arne Ullum, [email protected]

De tre kommuner, der skal til samtale, har gennemført hhv. 34, 37 og 43 procent af de lovpligtige samtaler med seks grupper af arbejdsløse i de første måneder af deres ledighed. Det er simpelthen for lidt, mener Troels Lund Poulsen. Derfor skal de til “skole-hjem-samtale” på ministerkontoret, siger han til NB-Beskæftigelse.

Seks andre kommuner – Albertslund, Rudersdal, Køge, Holbæk, Bornholm og Tønder – har fået en “ekstra reprimande, da de i særlig grad bør forbedre sig, og skal sende en skriftlig redegørelse inden den 1. november 2018,” skriver Beskæftigelsesministeriet.

Baggrunden for ministerens indgriben er opgørelser over kommunernes samtaler med arbejdsløse i seks forskellige kategorier: Dagpengemodtagere, jobparate på kontanthjælp, aktivitetsparate på kontanthjælp, uddannelsesparate på uddannelseshjælp, aktivitetsparate på uddannelseshjælp og sygedagpengemodtagere.

NB-Beskæftigelse har til tabellerne her i artiklen lavet et gennemsnit af procentsatserne for de seks kategorier, vægtet ift. antalpersoner.

Som det fremgår af tabellen over de kommuner, der har færrest samtaler, er det ikke kun procentsatsen, der tæller for, hvilke kommuner, der får reprimander af ministeren. Her tæller også, at kommunerne “kontinuerligt i perioden april til juni ligger mærkbart
under det forventede,” skriver Troels Lund Poulsen i et brev til KL.